Адели Пенгуин
Научна класификација пингвина Аделие
- Краљевство
- Анималиа
- Ред
- Цхордата
- Класа
- Птице
- Ред
- Спхенисциформес
- Породица
- Спхенисцидае
- Пол
- Пигосцелис
- Научно име
- Пигосцелис аделиае
Заштитни статус пингвина Адели:
Најмање бригаЛокација пингвина Аделие:
Антарктикаокеан
Забавна чињеница о пингвину Аделие:
Дневно поједе до 2 кг хране!Чињенице о пингвину Адели
- Преи
- Крил, риба, лигње
- Име Иоунг
- Пилићи
- Групно понашање
- Колонија
- Забавна чињеница
- Дневно поједе до 2 кг хране!
- Процењена величина популације
- 5 милиона
- Највећа претња
- Брзо топљење леда
- Најизразитија карактеристика
- Мали бели круг око сваког ока
- Распон крила
- 35цм - 70цм (14ин - 27.5ин)
- Трајање инкубације
- 2 месеца
- Старост младунаца
- 90 дана
- Станиште
- Антарктичко земљиште и океан
- Предаторс
- фока леопард, галеб, кит убица
- Дијета
- Месождер
- Лифестиле
- Даили
- Уобичајено име
- Адели Пенгуин
- Број врста
- 1
- Место
- Цоастал Антарцтица
- Просечна величина квачила
- 2
- Слоган
- Дневно поједе до 2 кг хране!
- Група
- Птица
Физичке карактеристике пингвина Аделие
- Тип коже
- Перје
- Највећа брзина
- 45 мпх
- Животни вијек
- 10 - 20 година
- Тежина
- 3 кг - 6 кг (7 лбс - 13 лбс)
- Висина
- 40 цм - 75 цм (16 ин - 30 ин)
- Доба полне зрелости
- 2 - 3 године












